Pogosta vprašanja

Vprašanja o storitvi

Kateri formati datotek se lahko tiskajo?

Podprto je tiskanje datotek formatov: .pdf, .jpg, .png, .doc, ppt, tiff. Tiskanje kakršnihkoli datotek drugih formatov bo zavrnjeno oz. neuspešno.

Kateri formati papirja se lahko tiskajo?

Tiskajo se lahko samo formati papirja do A4.

Kje in kdaj opravim plačilo storitve?

Plačilo storitve opravite na lokaciji tiskanja (to je na pošti). Če iz datotek naloženih v oblak ne natisnete dokumentov, se vam ne zaračuna nobena storitev oz. strošek za vas ne nastane.

Ali mi lahko natisnjene dokumente dostavite domov?

Storitev tiskanja iz oblaka je trenutno zasnovana tako, da se morate oglasiti na lokaciji tiskanja (to je na pošti), kjer z unikatno kodo omogočite aktiviranje tiskanja iz datotek, ki ste jih naložili v oblak. Dokumentov zato na lokaciji tiskanja ne moremo natisniti brez vaše unikatne kode.
Dostava natisnjenih dokumentov na dom je opcijska rešitev, ki jo bomo morda razvili v prihodnosti. Če želite o razvoju rešitve biti informirani nam pošljite vaš kontakt.

Kje in kdaj lahko prevzamem natisnjene dokumente?

Vaši dokumenti bodo natisnjeni šele na lokaciji tiskanja ob predaji in aktiviranju vaše unikatne kode za tiskanje. Za tiskanje dokumentov, ki ste jih naložili v oblak, lahko obiščete katerokoli od ca. 130 lokacij po Sloveniji. Svetujemo vam, da za lokacijo tiskanja, ki jo želite obiskati, prvotno preverite delovni čas.

Kako dolgo ostanejo naložene datoteke v oblaku?

Datoteke, ki ste jih z uporabo kateregakoli od možnh načinov naložili v oblak, ostanejo v oblaku do aktiviranja tiskanja z unikatno kodo, ki ste jo prejeli. Če unikatne kode na lokaciji tiskanja ne aktivirate v roku ca. 7 dni, bodo vaše datoteke samodejno in trajno izbrisane. Če želite datoteke, ki so bile izbrisane, ponovno uporabiti za tiskanje, jih morate ponovno naložiti v oblak, pri čemer boste prejeli novo unikatno kodo za aktiviranje tiskanja na lokciji tiskanja.

Ali lahko natisnjene dokumente prevzamem na katerikoli lokaciji tiskanja?

Vse datoteke, ki ste jih naložili v oblak za tiskanje, lahko prevzamete na katerikoli lokaciji tiskanja. To velja za katerikoli način, ki ste ga izbrali za nalaganje datotek v oblak (preko mobilne naprave, preko e-pošte, preko računalnika).

Izgubil sem kodo za tiskanje. Kaj lahko storim?

Če ste izgubili unikatno kodo za tiskanje, ki ste jo prejeli ob nalaganju vaših datotek v oblak, ne skrbite. Datoteke, naložene v oblak, bodo namreč brez aktivacije kode v določenem času samodejno in trajno izbrisane. Vi pa lahko kadarkoli ponovno naložite datoteke za tiskanje v oblak, pri čemer boste prejeli novo unikatno kodo, s katero se lahko oglasiti na katerikoli lokaciji tiskanja, kjer bomo za vas opravili storitev.

Vprašanja o mobilni aplikaciji

Kako lahko pridobim mobilno aplikacijo?

Mobilno aplikacijo lahko pridobite na mobilnih portalih Google Play za mobilni operacijski sistem Android in na iTunes za mobilni operacijski sistem iOS.

Na katerih napravah deluje mobilna aplikacija?

Mobilna aplikacija deluje na vseh mobilnih napravah (mobilni telefoni in tablice), ki uporabljajo operacijski sistem Android ali iOS. Na vseh drugih mobilnih napravah se lahko storitev uporabi s pomočjo e-pošte .

Ali je mobilna aplikacija brezplačna?

Mobilna aplikacija je brezplačna za vse podprte operacijske sisteme (Android, iOS).

Za katere mobilne operacijske sisteme je namenjena mobilna aplikacija?

Mobilna aplikacija je namenjena za mobilna operacijska sistema Android in iOS.

Kdo je ponudnik mobilne aplikacije?

Ponudnik mobilne aplikacije je ePRINTit .

Na koga se lahko za podporo pri uporabi mobilne aplikacije?

Za podporo pri uporabi mobilne aplikacije se lahko obrnete na našo podporo.

Zakaj so v mobilni aplikaciji tudi drugi ponudniki tiskanja iz oblaka?

Mobilna aplikacija je namenjena globalni uporabi, zato omogoča tiskanje iz oblaka na številnih globalnih lokacijah, preko mnogih ponudnikov. V Sloveniji je ponudnik rešitve oz. storitev tiskanja iz oblaka Pošta Slovenije.

Katerega ponudnika moram izbrati za tiskanje iz oblaka v Sloveniji?

V Sloveniji morate izbrati ponudnika PosiTa, ki je blagovna znamka Pošte Slovenije, pod katero spada ponudba IT storitev.

Tiskajte iz oblaka na različne načine

Mobilna naprava

Z uporabo aplikacije preko vaših mobilnih naprav.

Več

E-pošta

Hitro in enostavno z uporabo e-pošte.

Več

Računalnik

Med delom direktno preko svojega računalnika.

Več

Pošta - USB

Ob obisku pošte iz vašega USB ključka.

Več